Milli Müdafaa

09 May 2024
Kara Haberleri Hava Haberleri Deniz Haberleri Silah ve Mühimmatlar Elektronik Sistemler

2023, Türk Savunma Sanayiinde Yeniliklerin ve İlklerin Yılı Oldu

post-img

2023 yılı, Türk savunma sanayiinin yeniliklerle dolu bir yıl olarak tarihe geçti. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen projeler, savunma sanayiinde Türkiye'nin bağımsızlığını ve teknolojik üstünlüğünü pekiştirdi. Bu yıl, elektronik harp alanında MERTER Sırt Tipi Taktik Saha Elektronik Taarruz Sistemi'nin teslimatıyla başladı. Yeni Altay Tankı ve Yeni Nesil Fırtına Obüsü gibi kara kuvvetlerinin ana unsurlarının yanı sıra, insansız kara aracı KAPGAN ve 8X8 askeri araç ARMA II gibi yenilikçi projeler de dikkat çekti.

Yerli zırh çeliği kullanımı, 8x8 Tekerlekli Kurtarıcı ve Taşıyıcı Araç projeleri ve YÖRÜK 4X4 taktik zırhlı araçlar gibi gelişmeler, Türk savunma sanayiinin kara araçları alanındaki yeteneklerini ortaya koydu. Ayrıca, ATAK-2 ve ANKA-3 gibi ağır sınıf taarruz helikopterleri ve insansız savaş uçaklarının ilk uçuşları, hava gücündeki artışı gözler önüne serdi.

Deniz kuvvetlerinde ise TCG ANADOLU'nun hizmete girmesi ve İSTİF sınıfı fırkateynlerin üretimi, Türkiye'nin denizlerdeki varlığını güçlendirdi. Ayrıca, milli hava savunma füzelerinde seri üretimin başlaması ve tarihi ihracat başarıları, Türk savunma sanayiinin global alandaki etkisini artırdı.

Yorumlar (0)

İlgili Haberler