Yörük 4x4, Endonezya'da Ilk Görevini G20'De Yaptı.
Nurol Makina tarafından üretilen ve Endonezya güvenlik güçlerinin envanterine katılmaya hazırlanan Yörük 4x4, ülkedeki ilk görevini G20 Zirvesi'nde yaptı.
SON DAKİKA
Nurol Makina tarafından üretilen ve Endonezya güvenlik güçlerinin envanterine katılmaya hazırlanan Yörük 4x4, ülkedeki ilk görevini G20 Zirvesi'nde yaptı.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, güvenlik güçlerine 3 adet AKINCI TİHA daha teslim edildiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde Türkiye'nin savunma sanayiindeki büyük ilerlemeyi vurguladı. Göreve geldiklerinde yüzde 20 milli olan savunma sanayiinin şu anda yüzde 80 milli seviyeye ulaştığını belirten Erdoğan, bu başarının Türkiye'nin bağımsızlığını ve gücünü artırdığını ifade etti.
Polonya, Ukrayna'daki çatışmalar ve artan jeopolitik riskler nedeniyle, yerel savunma sanayisini güçlendirmek amacıyla 8,5 milyar zloti (2,1 milyar dolar) değerinde bir destek fonu kuruyor. Bu fon, ülkenin savunma kabiliyetlerini artırmayı ve yerli savunma endüstrisini geliştirmeyi hedefliyor.
İsrail, son yıllarda savunma sanayii ve siber güvenlik sistemleri alanında önemli bir satış artışı kaydederek rekorlar kırıyor. Uluslararası pazarda, insansız hava araçlarından eğitim programlarına ve siber sistemlere kadar geniş bir yelpazede, 145 ülkeye ihracat yaparak dikkat çekiyor. İhracatın önemli bir kısmı muhtemel otoriter ve melez rejimlere gerçekleşiyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen ve Hoytek firması tarafından üretilen yüksek teknolojili Demre İnsansız Sualtı Robotunu (ROV) bünyesine kattı. Bu yenilikçi sistem, derin deniz görevlerinde kullanılacak ve sahil güvenliğin etkinliğini artıracak.
Doğu Avrupa Savunma Bakanları, Polonya'daki Varşova Güvenlik Forumu'nda bir araya gelerek, bölge güvenliğini tehdit eden Rusya'nın agresif politikalarına karşı en etkili caydırıcılığın ABD'nin askeri varlığının artırılması olduğunu belirtti. Panelde, Rusya'nın artan askeri aktiviteleri ve bölge üzerindeki etkisi tartışıldı.
Antalya'da üretilen yerli kontrol botları, 'Mavi Vatan'ın güvenliğini sağlamak için hazır hale geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilecek olan 122 bot, düzensiz göçle mücadele, arama kurtarma ve güvenlik operasyonları gibi kritik görevlerde kullanılacak. Bu yenilikçi deniz araçları, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerlileşme hamlesinin önemli bir parçasını oluşturuyor.
15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2021), 17-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleşecek. Bu prestijli etkinlik, Türk savunma sanayiinin en son yeniliklerini, zırhlı muharebe araçlarından insansız hava ve kara araçlarına, roketlerden güdümlü füzelere kadar geniş bir yelpazede sergileyecek. Fuar, COVID-19 salgınına karşı alınan sıkı tedbirlerle ziyaretçilere güvenli bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Antalya'daki Ares Tersanesi, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü için 122 adet yerli sahil güvenlik botu üretimine başladı. Bu yıl 20'den fazla botun görevde olması bekleniyor. 12 metre uzunluğundaki bu botlar, deniz güvenliği ve insani yardım operasyonlarında önemli rol oynayacak.
Ulusal ve global savunma ile ilgili gündemden daha hızlı haberdar olmak istiyorsanız, Milli Müdafaa e-posta listesine kayıt olun!